Victorinox Santoku nože - najlepšie nože na krájanie
Čo robí Santoku nož odlišnými od klasických kuchárskych nožov? „Santoku“ znamená „tri cnosti“. Tieto tri cnosti noža Santoku sú sekanie, krájanie a mletie. Santoku nože sú japonské kuchárske nože, ktoré kombinujú šikovnosť s nožom šéfkuchára. Keď porovnáme nôž Santoku s kuchárskym nožom, Santoku je dizajnom určený viac na krájanie zeleniny, kým kuchársky nôž sa používa skôr ako univerzálny nôž.
Victorinox Santoku nôž je známi hlavne kvôli dokonale ostrej čepeli, ktorá je vyrobená z ušľachtilej ocele s vysokým podielom uhlíka. Čepeľ je tepelne tvrdená, čím sa zabezpečuje dlhodobá ostrosť čepele. Santoku budete používať zo všetkých svojich nožov najčastejšie a stane sa nepostrádateľným.
Santoku sa stal najoblúbenejším a najpopulárnejším nožom na trhu hlavne vďaka svojmu všestrannému použitiu. Ak budete krájať tenké plátky zeleniny, zistíte sami, že si vždy na to vezmete Santoku nôž. Čepeľ je konštruovaná tak, že pri krájaní tenkých plátkov sa potraviny na čepeľ neprilepia. Zelenina (alebo iné potraviny) jednoducho odpadnú od čepele. V čepeli noža sú malú vzduchové vačky, ktoré znižujú trenie a odtláčajú krájané potraviny. Tie sa na čepeľ nelepia a netreba ich tak rukou oddelovať od čepele.
Victorinox má niekoľko druhov Santoku nožov a my ich ponúkame za prijateľné ceny s ohľadom na ručnú kvalitu spracovania, s ktorou sú Victorinox nože sprevádzané.
Kúpiť keramický Santoku nôž
Kúpiť celokovaný Santoku nôž
Späť na Blog